Krydret æbletærte

  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • 2 spsk flormelis
  • 1 æggeblomme
  • ½ spsk koldt vand
  • 50 g smør
  • 100 g sukker
  • 5 skrællede æbler i både (ca 500 g)
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1/4 tsk stødt kardemomme

Smør smuldres i melet. Tilsæt flormelis, æggeblomme og vand. Saml dejen og form til en kugle. Hvil i køleskabet i mindst ½ time.

Smør og sukker smeltes på pande. Vend æblerne i når sukkeret er lysebrunt. Kog i 2 min.

Tag panden af varmen og tilsæt kanel og kardemomme.

Fordel æbler i en tærteform og hæld det overskydende sukker væk.

Lav et låg af dejen og læg den ned over æblerne. Prik i låget med en gaffel.

Bages ca 25 min ved 200 grader.

Anbefaling...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *