Berlinere – ovnbagte

20-25 stk

  • 50 g gær
  • 3 dl skummetmælk
  • 100 g sukker
  • ½ tsk salt
  • ½ dl flydende smør/olie
  • 2 æg
  • ca 600 g hvedemel
  • Syltetøj til fyld
  • ½ tsk flormelis, ½ dl vand og ½ dl sukker til drys

Lun mælk og oplæs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, smør/olie, æg og mel. Ælt dejen.

Lad hæve til dobbelt størrelse – ca 1 time.

Rul halvdelen af dejen ud af gangen på et melstrøet bord til ca ½ cm tykkelse. Udstik med et glas (ca 6 cm).

Kom 1 spsk syltetøj på halvdelen af dejstykkerne. Læg et andet dejstykke over. Klem siderne godt sammen.

Bag midt i ovn ved 180 grader i ca 12 min.

Pensel med flormelis rørt med vand. Dyp i sukker.

Anbefaling...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *